Місяць: Січень 2018

Білі, мов сніг

Торік у грудні я разом зі своєю сім’єю поїхала в гори. Все своє життя ми жили в тропічному кліматі, тому це було вперше для нас, коли ми могли побачити сніг у всій його красі та пишноті. Коли ми дивилися на білу ковдру, що вкрила поля, мій чоловік процитував вірш із Книги пророка Ісаї: “Коли ваші гріхи будуть як кармазин, − стануть білі, мов сніг” (Іс. 1:18).

Здатний та спроможний

Мій чоловік був на роботі, коли я отримала новину про те, що у моєї мами діагностували рак. Я відправила йому повідомлення, намагалася зв’язатися з друзями та родиною. Ніхто не міг відповісти: вони були поза зоною досяжності. Закривши обличчя тремтячими руками, я ридала: “Допоможи мені, Господи”. Впевненість у тому, що Бог зі мною, заспокоїла мене, коли я почувалася самотньо.

Як маленькі діти

Одного вечора, багато років тому, після звершення вечірньої молитви з нашою дворічною донькою моя дружина була здивована питанням: “Мамо, а де Ісус?”

Радість

Я швидко наближуюся до нового періоду в житті − до “зими”, до похилого віку. Але я ще не в ньому. Хоча роки пролітають повз й інколи у мене виникає бажання сповільнити їх, я маю радість, яка наповнює моє серце. Кожен день – то новий день, який дав нам Господь. Разом із автором Псалма я можу сказати: “То добре, щоб дякувати Господеві… вранці розповідати про милість Твою, а ночами – про правду Твою” (Пс. 91:2-3).

Останнє слово

Одного разу в університеті на лекції з філософії студент зробив провокаційні зауваження щодо поглядів професора. На подив студентам, викладач подякував йому та перейшов до іншого пункту. Пізніше відповідаючи на питання, чому він не відреагував на слова студента, викладач сказав: “Я практикую у своєму житті принцип не залишати за собою останнього слова”.

Свят, свят, свят!

Вираз “час летить, коли вам добре” по суті не має ніяких об’єктивних підстав, але досвід показує, що існує ілюзія часу. Коли життя приємне, час проходить занадто швидко. Доручіть мені зробити те, що я люблю, або дозвольте поспілкуватися з людиною, чия компанія для мене є приємною, і час перестане мати значення.

Відеоролики

Це короткі відеосюжети на духовні теми. Ми створюємо їх, щоб проілюструвати різні життєві ситуації та поділитися біблійними роздумами і підбадьореннями.

Справжня надія

Не так давно я разом зі своїм другом відвідав Емпайр-Стейт-Билдінґ (хмарочос висотою 381 м, має 102 поверхи). Черга виглядала зовсім невеличкою: починалася за квартал від будівлі і закінчувалася за рогом. Але коли ми зайшли всередину, то побачили, що черга була і у вестибюлі, продовжувалась на сходах, йшла до іншої кімнати. Кожен поворот показував нам ще нову дистанцію, яку потрібно було подолати.