Знаходячись далеко від дому, американські новобранці під час Другої світової війни часто вдавалися до гумору й знаходили відраду в написанні листів додому, щоб якось впоратися з труднощами на тренувальній базі. В одному листі молодий солдат із гумором писав про процес вакцинації: “Двоє військових медиків ганялись за нами з гарпунами. Коли ж схопили, то повалили на підлогу, встромивши кожному в руку гарпуна”.

Однак один солдат почав розуміти, що гумор приносить сумнівне й тимчасове полегшення. І коли він здобув Біблію, то почав читати її щовечора й пізнав велику радість. “Ніколи не думав, що так багато корисного можу почерпнути з Біблії”, – писав він.

Багато століть тому єврейські вигнанці повернулися з вавилонської неволі додому, але стикнулися з багатьма труднощами: відбудова мурів Єрусалима, агресія ворогів, голод та власні гріхи. Вони звернулися до Божого Слова і були приємно здивовані тим, як багато корисного почули. Коли священики читали з Божого Закону, люди були зворушені до сліз (Неем. 8:9). Але царський намісник Неемія сказав їм: “Не сумуйте, бо радість у Господі − це ваша сила!” (Неем. 8:10).

Нам непотрібно чекати на якісь випробування, щоби почути голос Бога. Читайте Святе Письмо і будете здивовані тим, як багато Божий Дух відкриє вам на його сторінках.