У північній частині земної півкулі сьогодні перший день весни, а якщо ви живете в Австралії, то для вас сьогодні перший день осені. Для жителів північної півкулі сьогодні весняне рівнодення; для тих, які живуть у південній півкулі, – осіннє рівнодення. Сьогодні сонце світить прямо над екватором, тому день і ніч по всьому світі мають майже однакову тривалість.

Нові пори року важливі для багатьох людей. Деякі рахують дні з надією, що вони подарують омріяні ними речі. Можливо, в Європі ви закреслювали на своєму календарі дні, щоб відзначити закінчення ще однієї зими. А в Мельбурні люди чекають осені, щоб врятуватися від пекучого австралійського сонця.

У нашому житті теж є сезони, які, однак, не мають нічого спільного з погодою. Автор Книги Еклезіястова стверджує, що для кожної справи під небом є свій час – пора, яку Бог призначає в нашому житті, і яку маємо проходити (Екл. 3:1-11).

Коли Мойсей провів Ізраїльський народ через пустелю і був готовий передати кермо влади Ісусу Навину, то сказав, що в його житті теж настала нова пора. Для апостола Павла прийшла пора самотності, коли він був під домашнім арештом в Римі. І хоча всі його покинули, Бог був із ним (2 Тим. 4:17). Незалежно від того, яку пору життя ми зараз проходимо, давайте дякувати Богу за Його велич, допомогу та присутність.