Вчені постійно слідкують за часом. Наприкінці 2016 року персонал Центру Космічних Польотів Годдарда (штат Меріленд) додав до року одну секунду. Тому якщо вам здалося, що той рік тягнувся дещо довше, ніж зазвичай, то ви не помилилися.

Чому вчені це зробили? Через те, що швидкість обертання Землі з роками трішечки уповільнюється, тривалість років теж трішечки збільшується. Коли вчені слідкують за штучними об’єктами, що запущені у космос, вони повинні мати максимально точний час, що вимірюється мілісекундами. Як сказав один вчений, “це забезпечує точність наших програм, щоб запобігти зіткненням”.

Для більшості з нас секунда не грає великої ролі. Але, як вказує Святе Письмо, дуже важливим для нас є те, як і на що ми витрачаємо свій час. Апостол Павло, наприклад, нагадує нам у Посланні до коринтян: “А це, браття, кажу я, бо час позосталий короткий” (1 Кор. 7:29). Час для служіння Богу дуже обмежений, тому маємо користуватися ним мудро. Апостол заохочує нас найкращим чином витрачати час, “дні бо лукаві!” (Еф. 5:16).

Це не означає, що потребуємо рахувати буквально кожну секунду, як це роблять вчені, але маємо зважати на швидкоплинність часу (Пс. 39:5) і пам’ятати про важливість мудрого його використання.