Ах-пі починає свій день, коли на вулиці ще темно. Незабаром прокинуться й інші мешканці селища, щоб вирушити до каучукової плантації. Добування латексу є одним із головних джерел існування для людей, які живуть у китайському селі Хончуань. Щоб отримати максимальну кількість латексу, надрізи на каучукових деревах потрібно робити вдосвіта. Ах-пі приєднається до працівників на плантації, але спочатку проведе час із Богом.

Ах-пі поховала свого батька, чоловіка та єдиного сина, а тепер разом із невісткою намагається прогодувати престарілу маму та двох маленьких онуків. Її доля нагадує мені історію біблійної вдови, яка теж довіряла Богу.

Вона також поховала свого чоловіка, який залишив після себе борги (2 Цар. 4:1). Жінка шукала допомоги від Бога і тому звернулася до пророка Єлисея. Вдовиця вірила, що Бог попіклується про неї і якось зарадить її горю. І Бог чудесним чином допоміг цій вдові в її великій нужді (2 Цар. 4:5-6). Той Самий Бог допомагає і Ах-пі – не таким надприродним способом, але через важку працю її рук, через плоди землі та подарунки Свого народу.

Хоча життя часто ставить нам різні вимоги, ми завжди можемо черпати від Бога силу. Можемо віддати Господу всі свої турботи, робити те, що можемо, дозволяючи Йому дивувати нас тим, що Він може вчинити в нашій ситуації.