Брат Джастіс був цілком відданий своїй сім’ї, дуже сумлінно виконував роботу поштового працівника і щонеділі виконував обов’язки служителя у нашій помісній церкві. Нещодавно я відвідав церкву свого дитинства. На кришці піаніно стояв той самий дзвіночок, яким брат Джастіс сповіщав, що час вивчення Біблії закінчився. Цей дзвіночок пройшов перевірку часом – як і спадщина брата Джастіса, хоча він вже давно з Господом на небесах.

Автор Послання до євреїв привертає увагу читачів до Мойсея, як вірного слуги та до Ісуса, як вірного Сина. Хоча вірність Мойсея є незаперечною, саме на Христі мають зосереджувати свій погляд віруючі. “Отож, святі брати… уважайте на… Ісуса” (Євр. 3:1). Цими словами автор заохочує всіх, хто проходять крізь випробування (Євр. 2:18). Залишити добру спадщину вони зможуть лише тоді, коли слідуватимуть за Ісусом – вірним Сином.

Що ви робите, коли вас намагаються збити з ніг вітри випробувань, які вихром кружляють навколо? Що ви робите, коли ви виснажені, змучені і вже ладні здатися? Наведений вище вірш – якщо його перефразувати – запрошує нас “ще раз подивитися на Ісуса” (Євр. 3:1). Отже, знову й знову спрямовуйте на Нього свій погляд. Таке регулярне зосередження на Христі відкриє вам Сина Божого, Який вартий нашої довіри. Він дарує сміливість жити в Його сім’ї.