Якось моя дружина зателефонувала мені й сказала: “Слухай, на нашому подвір’ї є мавпа!” Вона підняла телефон вище, щоб я міг почути звуки, які нагадували мавпячі. Але ж ми жили за 3000 кілометрів від місця, де мешкали дикі мавпи. Але мій тесть сказав: “Це смугаста сова”. Реальність не завжди є такою, як нам здається.

Коли військо царя Санхеріва оточило Єрусалим, юдейський цар Єзекія опинився у пастці. Ассирійці вважали, що перемога вже в їхніх руках. Головний командувач вкрадливими словами намагався переконати мешканців, що його послав Бог. “Чи без Господа прийшов я на це місце, щоб знищити його? – запитував він (2 Цар. 18:25), намагаючись схилити жителів міста до капітуляції. Він навіть сказав, що хоче, щоб вони “жили й не вмирали” (2 Цар. 18:32).

Дійсно, могло скластися враження, що цей полководець говорив від імені Господа. Але Господь промовив через пророка Ісаю наступне: “Він не ввійде до міста оцього… це місто Я обороню” (2 Цар. 19:32-34; Іс. 37:35). І тієї ж ночі “вийшов Ангол Господній” і знищив ассирійське військо (2 Цар. 19:35).

Час від часу нам зустрічаються люди, які вміють приємно говорити, але насправді відвертають нас від Бога. Тому не вірте їм. Господь говорить через Своє Слово і скеровує нас Своїм Духом. Його рука підтримує й захищає тих, хто слідують за Ним.