Місяць: Червень 2018

Світло цього світу

Один із моїх улюблених творів мистецтва знаходиться в часовні Кебл-колледжу в Оксфорді (Англія). Йдеться про картину англійського художника Уїльяма Холмана Ханта, на якій Ісус Христос зі світильником в руках стукає у двері будинку.

Малюнки любові

Ми з дітьми започаткували нову практику. Щовечора перед сном ми сідаємо за стіл, беремо кольорові олівці, свої щоденники і малюнками та записами відповідаємо на два запитання: Де я сьогодні виявив любов? Де я сьогодні не виявив любов?

Перстень у смітті

Навчаючись у коледжі, я прокинулась одного ранку і побачила, що моя сусідка по кімнаті Керол дуже панікує. Вона загубила перстень. Ми шукали його всюди, де тільки можна. А наступного ранку ми вже рилися у сміттєвому контейнері.

Звільнення з ізоляції

Хлопчик Джонатан мав церебральний параліч. Він не міг говорити, тому спілкуватися з ним було неможливо. Але його мати Шанталь Браян не здавалась. І коли йому було десять років, вона знайшла спосіб для спілкування з ним: за допомогою його очей та дощечки з пластиковими літерами. Це був справжній прорив. “Ми звільнили його з темниці ізоляції і тепер можемо запитувати його про будь-що”, – радіє мати. Тепер Джонатан може читати, писати – в тому числі й вірші, – завдяки комунікації очима. Коли його запитують, що йому подобається “говорити” своїм рідним, він відповідає: “Чудово казати їм, що я їх люблю”.

Звільнені

В дитинстві я жив у селі, і мене дуже забавляла й дивувала одна річ. Коли я ловив курку, тримав її кілька секунд, притиснувши до землі, а потім відпускав, вона не відразу тікала. Їй здавалося, що вона все ще у пастці – що я все ще тримаю її, – тому залишалась ще деякий час на місці.

Молитва подяки

Вже багато років я з насолодою читаю книги британського письменника Гілберта Честертона. Його гумор та проникливі думки часто викликають у мене усмішку, а потім змушують зробити паузу й серйозно замислитись. Наприклад, він пише: “Ви молитеся молитвою подяки перед їжею. Чудово. Але я молюсь перед тим, як грати в опері. Перед концертом і пантомімою. Перед тим, як відкрити книгу. Перед тим, як креслити, малювати, плавати, фехтувати, боксувати, ходити, грати. Навіть перед тим, як занурити перо в чорнило, я також звертаюся в молитві до Бога”.

Втішання друга

Нещодавно я прочитала одну цікаву історію. Дівчинка прийшла зі школи вимазана у багнюку по саму талію. Вона пояснила мамі, що її подруга послизнулась і впала у брудну калюжу. Інша однокласниця побігла за допомогою, а їй стало дуже шкода свою подругу, яка сиділа самотньо у багнюці, тримаючись за пошкоджену ногу. Тому вона теж залізла в калюжу і сиділа поруч, доки не прийшла вчителька.