Один із моїх улюблених творів мистецтва знаходиться в часовні Кебл-колледжу в Оксфорді (Англія). Йдеться про картину англійського художника Уїльяма Холмана Ханта, на якій Ісус Христос зі світильником в руках стукає у двері будинку.

Один із цікавих моментів цієї картини полягає в тому, що на дверях немає ручки. Коли митцю вказували на відсутність можливості відкрити ці двері ззовні, Хант пояснював свій задум біблійною метафорою, яка записана в Книзі Об’явлення: “Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду…” (Об. 3:20).

Слова апостола Івана і картина Ханта ілюструють ласкавість і доброту Ісуса Христа, Який ніжно стукає у двері нашого серця і пропонує Свій мир. Він стоїть і терпляче чекає на нашу відповідь. Господь не відчиняє Сам двері і не вривається силоміць у наше життя. Він ніколи не нав’язує нам Свою волю. Натомість пропонує всім людям дар спасіння і світло, що освітлює життєвий шлях.

Кожному, хто відчинить Йому двері, Ісус обіцяє ввійти без будь-яких інших вимагань та попередніх умов.

Якщо чуєте голос Ісуса Христа і Його ніжний стук у двері вашого серця, не сумнівайтесь: Він терпляче чекає на ваш дозвіл увійти і неодмінно увійде, якщо відкриєте йому двері.