Щоб по-особливому відсвяткувати ювілей, мій чоловік повів мене до місцевої картинної галереї і запропонував вибрати будь-яке полотно в подарунок собі. Я вибрала невеличку картину, на якій був зображений струмок у лісі. Русло струмка займало більшу частину полотна, тому не залишалося місця для неба. Однак вода відображала верхівки дерев, сонце і атмосферний серпанок. Був лише один спосіб побачити небо: дивитися на поверхню води.

В духовному розумінні Ісус Христос чимось нагадує цей струмок. Якщо бажаємо побачити, яким є Бог, потребуємо дивитись на Ісуса. Автор Послання до євреїв вказує, що Він є “образом істоти” Бога (Євр. 1:3). Ми можемо дізнатися про Бога через Святе Письмо, проте глибше пізнаємо Його, коли бачимо, як би поводився Він, коли б стикався на цій землі з тими ж проблемами, що спіткають нас. Це продемонстрував Ісус Христос під час Свого земного життя.

В моменти спокуси Ісус являв нам святість Бога. Змагаючись із духовною темрявою, Він демонстрував Божу владу. Допомагаючи людям у вирішенні їхніх проблем, Він являв Божу мудрість. Своєю смертю Він явив Божу любов.

Хоча ми неспроможні осягнути своїм обмеженим розумом все, що стосується безмежного Бога, але можемо бути впевненими, що бачимо точне відображення Божого характеру, коли споглядаємо характер Ісуса Христа.