Місяць: Серпень 2018

Кликати на допомогу

Після того, як у 2016 році в Нью-йоркському метро загинуло п’ятеро і травмувався 51 чоловік, місцева влада розпочала компанію з навчання людей, як зберігати спокій і своє життя у подібних ситуаціях. Найгірше трапляється саме тоді, коли люди намагаються врятуватися самостійно. Але найкращий план дій – кажуть спеціалісти – просто зателефонувати, заспокоїтись і чекати. Керівники міста пообіцяли завжди реагувати швидко, щоб захищати людей від травм і визволяти їх із важких становищ.

Дім на камені

Проживши в придбаному будинку кілька років, мої друзі зрозуміли, що їхня вітальня просідає – на стінах з’явились тріщини, а вікно перестало відкриватись. З’ясувалося, що ця кімната була добудована без фундаменту. Для виправлення цієї недбалості знадобилось декілька місяців важкої праці.

Ти дійсно кохаєш мене?

Коли я була підлітком, то проходила крізь звичний для цього віку період бунту проти влади своєї мами. Мій батько відійшов у вічність, отже мама змушена була самотужки спрямовувати мене крізь буремні хвилі мого дорослішання.

Вчіться довіряти

Будучи підлітком, я інколи сперечався з мамою, коли вона намагалася підбадьорити мене у вірі. “Довіряй Богу. Він про все попіклується”, – казала вона мені. “Не все так просто, мамо, – відповідав я. – Бог допомагає тим, хто сам собі допомагає!”

Постійне служіння

Коли педагог та психолог Бенджамін Блум досліджував розвиток таланту в молоді і проаналізував дитинство 120 видатних людей − спортсменів, митців та вчених, − то виявив один спільний фактор: всі вони тривалий час інтенсивно тренувалися.

Не “застиглі в часі”

Під час однієї дискусії за круглим столом щодо примирення один учасник мудро сказав: “Не сприймайте людей як «застиглих у часі»”. Він підкреслив, що ми схильні нагадувати людям про їхні помилки й позбавляти їх шансу виправитись.

Щедрі пожертвування

Згадавши все те, що Бог зробив для нашої церкви протягом всієї її історії, лідери презентували общині проект нового гімнастичного залу, щоб краще служити людям нашого міста. Члени лідерської команди об’явили, що будуть першими, хто підпишуть зобов’язання фінансувати будівництво. Спочатку мені не хотілося жертвувати більше тієї суми, про яку ми вже прийняли рішення. Однак ми з чоловіком погодились молитися за цей проект. А потім, згадавши все те, що Бог постійно робить для нас, ми зрештою погодились на щомісячні пожертвування. Загальні внески нашої церковної сім’ї дозволили профінансувати все будівництво.