Проживши в придбаному будинку кілька років, мої друзі зрозуміли, що їхня вітальня просідає – на стінах з’явились тріщини, а вікно перестало відкриватись. З’ясувалося, що ця кімната була добудована без фундаменту. Для виправлення цієї недбалості знадобилось декілька місяців важкої праці.

Коли справу було зроблено і я знову завітала до них, то не побачила великої різниці (хоча трiщини щезли, й вікно відкривалось). Але я розуміла, яким важливим є міцний фундамент.

Це справедливо і для нашого життя.

Ісус Христос розповів притчу про мудрих та нерозумних будівників, щоб проілюструвати нерозсудливість непослуху Йому (Лк. 6:46-49). Ті, хто слухають Його слова та виконують, подібні до людини, що побудувала свій будинок на міцному фундаменті. Ісус запевнив Своїх слухачів, що під час бурі будинок на міцній основі встоїть. Їхня віра не зруйнується.

Ми можемо знаходити мир у тій істині, що коли слухаємося Ісуса Христа, Він формує міцний фундамент нашого життя. Ми зміцнюємося в любові до Нього через читання Біблії, молитву та досвід інших християн. Тоді зможемо встояти під час будь-яких злив в часи зради, болю або розчарувань. Можемо бути впевнені, що наш фундамент міцний, і Спаситель подасть нам необхідну підтримку.