Коли педагог та психолог Бенджамін Блум досліджував розвиток таланту в молоді і проаналізував дитинство 120 видатних людей − спортсменів, митців та вчених, − то виявив один спільний фактор: всі вони тривалий час інтенсивно тренувалися.

Дослідження Блума показують, що розвиток у будь-якій сфері життя потребує дисципліни. В нашому ходінні з Богом дотримання духовної дисципліни в регулярному проведенні часу з Богом теж є одним із важливих способів зростання у довірі Йому.

Даниїл – гарний приклад для тих, хто цінує дисципліну у своєму ходінні з Богом. Ще в юному віці Даниїл приймав зважені й мудрі рішення (Дан. 1:8). Він також присвятив себе регулярній молитві для прославлення Бога (Дан. 6:10). Наслідком такого інтенсивного пошуку Бога стало те, що люди навколо легко помічали: життя Даниїла сповнене вірою. Цар Дарій описав Даниїла як “раба Бога живого” (Дан. 6:20) і двічі назвав його тим, хто “завжди служить” Богу (Дан. 6:16, 20).

Подібно Даниїлу, ми відчайдушно потребуємо Бога. Як чудово знати, що Бог працює над тим, щоб в нас народжувалось бажання проводити з Ним час! (Фил. 2:13). Отже, давайте приходити щодня до Бога з вірою, що проведений з Ним час призведе до життя сповненого любов’ю, глибокого пізнання й розуміння нашого Спасителя (Фил. 1:9-11).