В дитинстві я жив у селі, і мене дуже забавляла й дивувала одна річ. Коли я ловив курку, тримав її кілька секунд, притиснувши до землі, а потім відпускав, вона не відразу тікала. Їй здавалося, що вона все ще у пастці – що я все ще тримаю її, – тому залишалась ще деякий час на місці.

Коли ми увірували в Господа Ісуса Христа, Він милостиво звільнив нас від гріха й від кігтів сатани, в яких ми колись були. Однак через те, що зміни в нашому житті і позбавлення від поганих звичок потребують часу, сатана нашіптує нам, що ми все ще знаходимося під його владою. Однак істина полягає в тому, що Божий Дух звільнив нас – ми вже не є рабами. Апостол Павло писав до римлян: “Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом, бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти” (Рим. 8:1-2).

Через читання Біблії, молитву й силу Святого Духа Бог працює в нас, очищує і допомагає жити для Нього. Біблія закликає нас до впевненості в нашому ходінні з Ісусом – щоб не почувалися рабами гріха, коли насправді вільні.

Ісус сказав: “Коли Син, отже, зробить вас вільними, то, справді, ви будете вільні” (Ів. 8:36). Нехай та свобода, що маємо її у Христі, спонукає нас любити Його й служити Йому.