У стародавні часи місто зі зруйнованими мурами знаходилось у великій небезпеці. Ось чому євреї відбудували мури Єрусалима. Як? Працюючи пліч-о-пліч. Саме це слово найкраще відображає зміст 3-го розділу Книги Неемії.

На перший погляд здається, що цей розділ є нудним звітом про те, хто що робив. Та при уважному дослідженні побачимо, що автор підкреслює факт спільної праці. Священики працювали разом із начальниками. Робітникам допомагали парфумери та ювеліри. Також прийшли жителі околишніх міст, щоб докласти руку до відбудови мурів. Деякі працювали в місцях розташування своїх домівок. Дочки Шаллума, наприклад, працювали разом із чоловіками (Неем. 3:12). Техояни вiдремонтували аж дві секції (Неем. 3:27).

Слід звернути увагу на два моменти. По-перше, всі працювали заради спільної мети. По-друге, вони отримали подяку за свою частку праці, незалежно від того, багато чи мало зробили у порівнянні з іншими.

Сьогодні ми бачимо зруйновані сім’ї, розпад суспільства. Але Ісус прийшов, щоб через наші змінені життя розбудувати Своє Царство. Сьогодні ми можемо допомогти людям відновити їхні зруйновані відносини, вказуючи на надію та нове життя в Ісусі. До цієї місії може залучитися кожен із нас. Отже, давайте працювати пліч-о-пліч, щоб разом будувати суспільство любові, де люди можуть знайти Ісуса.