Рекламодавці дійшли висновку, що власні імена є тими словами, що привертають найбільшу увагу потенційних клієнтів. Тому один телеканал у Британії ввів персоналізовані рекламні ролики.

Нам може бути приємно почути своє ім’я по телевізору, але це мало що означає без близьких стосунків з тими, хто вимовляє наше ім’я з любов’ю.

Увагу Марії Магдалини привернуло те, що незнайомець звернувся до неї по імені – це сталося біля гробниці, в якій було покладене тіло Ісуса, після того як Його розіп’яли на хресті (Ів. 20:16). Почувши слово “Марія”, жінка обернулась і впізнала свого Вчителя, Якого любила і за Ким слідувала. Уявляю її реакцію: вона напевно неймовірно зраділа і водночас не вірила своїм очам. Але таке дружнє, особисте звернення переконало Марію, що перед нею, без сумніву, стоїть Той, Хто досконало знає її, і що Він тепер живий.

Хоча цей досвід зустрічі Марії з воскреслим Ісусом був унікальним та особливим, Бог любить і нас – любить кожного особисто. Ісус попередив Марію, що має “зійти до Отця” (Ів. 20:17), але ще раніше Він запевняв Своїх учнів, що не залишить їх самих (Ів. 14:15-18). Він пообіцяв послати Святого Духа, Який житиме й перебуватиме у Божих дітях (Дії 2:1-13).

Боже Слово незмінне. Господь особисто знає тих, кого любить (Ів. 10:14-15), і називає кожного по імені.