Якось під час відпустки ми з чоловіком записалися на самий спокійний варіант рафтингу вздовж річки Чаттахучі в штаті Джорджія. Дізнавшись, що всупереч рекламі подорож включатиме невеличкі водоспади, я лише простогнала – адже на мені були сандалі, легкий сарафан та крислатий капелюх. На щастя, з нами була пара, яка мала досвід складного рафтингу. Вони навчили нас базовим прийомам веслування, самі керували й пообіцяли благополучно доставити до місця призначення. Досягнувши берега в нижній течії річки, я швидко вистрибнула з човна і почала виливати воду зі своєї сумочки, в той час як мій чоловік віджимав краї мого мокрого сарафана. Подорож виявилася не такою, як її рекламувало туристичне агентство.

На відміну від рекламних буклетів, Ісус Христос попередив Своїх учнів про буремні води, що чекали на них попереду. Він сказав, що їх чекають жорсткі переслідування, мученицька смерть, а Його Самого вб’ють, але потім Він воскресне. Водночас Ісус запевнив учнів, що Він щасливо проведе їх крізь буремні часи до неминучого тріумфу та вічної надії (Ів. 16:16-33).

Якими б не були випробування, вони не зможуть обмежити, змінити чи зруйнувати Божі плани стосовно нашого життя. Воскресіння Христа гарантує нам щасливе досягнення вічної перемоги.