Інколи життєвий шлях буває дуже важким; проблемам, здається, немає кінця. Одного разу моя дружина після ранкового “тихого часу” з Богом поділилась новим духовним уроком: “Гадаю, Бог хоче, щоб ми не забували у світлі те, чому навчились у темряві”.

Подібну думку апостол Павло висловив у своєму Другому Посланні до коринтян (2 Кор. 1), коли описував ті надважкі обставини, в яких опинився він та його команда в Азії. Апостол бажав, щоб коринтяни побачили, як Бог являє Свою благодать навіть у найчорніші моменти життя. Він пояснював, що коли ми втішені Богом, то спроможні й інших втішати (2 Кор. 1:4). В часи важких випробувань апостол Павло та його супутники отримали від Бога ту втіху, якою тепер могли поділитися з коринтянами, що опинилися в подібних обставинах. Бог може зробити це й для нас, якщо маємо бажання слухати Його. Він явить Свою благодать в наших випробуваннях, навчаючи нас, як можемо послужити іншим тими духовними уроками, що самі засвоїли.

Ви перебуваєте у темряві? Нехай вас підбадьорять слова апостола Павла та його досвід. Вірте, що прямо зараз Бог спрямовує ваші кроки і закарбовує у вашому серці ті істини, якими можете поділитися з тими, хто знаходяться у подібній ситуації.

Ви вже побували там, тому знаєте “шлях додому”.