У 2011 році Національна асоціація аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) святкувала своє тридцятиріччя. За цей період шаттли (космічні човники) доставили у космос понад 355 чоловік і допомогли у будівництві Міжнародної космічної станції. Після того як п’ять шаттлів було списано, NASA більше зосередилась на дослідженні далекого космосу.

Людська раса витрачає величезну кількість часу й грошей – а деякі астронавти навіть віддали за це своє життя – на дослідження неосяжних просторів Всесвіту. Однак свідчення про Божу велич набагато переважають все те, що ми спроможні виміряти.

Коли замислюємося над тим, що Творець Всесвіту, Яким все стоїть, знає по імені кожну зірку (Іс. 40:26), то починаємо розуміти, чому псалміст Давид вихваляє Божу велич (Пс. 8:1). “Бачу Твої небеса − діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив”, – пише псалміст (Пс. 8:3). Творець неба й землі царює над усім, але Він водночас залишається поруч зі Своїми улюбленими дітьми, піклується про кожного з нас ніжно й особисто (Пс. 8:4). У Своїй любові Бог дав нам велику владу, відповідальність і привілей піклуватися про цей світ і досліджувати його (Пс. 8:5-8).

В той час, як ми досліджуємо вкрите зірками небо, наш Творець запрошує нас шукати Його наполегливо й пристрасно.