У нашому районі будинки огороджені високими бетонними стінами. Більшість із них ще й оснащені зверху колючим дротом під напругою. Чому? Щоб злодіям не кортіло лізти.

Та є ще одна проблема: постійні відключення електроенергії. Коли це стається, від дзвінків на воротах немає ніякої користі. Але навіть якщо дзвіночки працюють, це ще не гарантує, що відвідувача впустять – навіть якщо він не зловмисник. Все залежить від господаря дому. Отже, хоча стіни з дротом і служать добрій цілі, вони можуть стати засобом дискримінації.

Жінка самаритянка, яку Ісус Христос зустрів біля криниці, теж мала проблему з дискримінацією. Євреї цуралися самарян. Тому на прохання Ісуса дати Йому води вона відказала: “Як же Ти, юдеянин бувши, та просиш напитись від мене, самарянки?” (Ів. 4:9). Коли ж жінка почала відкривати своє серце Ісусу, це призвело до глибоких змін в її житті, які позитивно вплинули й на інших мешканців міста, де вона жила (Ів. 4:39-42). Ісус Христос став мостом, зруйнувавши стіну ворожнечі та фаворитизму.

Спокуса дискримінувати інших завжди реальна, тому потребуємо уникати її у своєму житті. Ісус Христос показав нам, що ми можемо досягати інших людей, незалежно від їхньої національності, соціального статусу та репутації. Він прийшов будувати мости.