Уїльям Кері народився у скромній сім’ї поблизу Нортгемптону в Англії і часто хворів. Його майбутнє здавалося не дуже світлим. Але Бог мав Свої плани для нього. Незважаючи на всі перепони, Уїльям вирушив до Індії, де домігся вражаючих соціальних змін і переклав Біблію на кілька індійських діалектів. Він любив Бога та людей і багато чого зробив для Господа.

Давид був звичайним юнаком – наймолодшим сином Єссея, – що пас ягнят на Віфлеємських пагорбах (1 Сам. 16:11-12). Однак Бог бачив серце Давида і мав для нього Свій план. Бог відвернувся від тодішнього царя Саула за непослух. І коли Самуїл був засмучений через хибні рішення Саула, Бог наказав пророку помазати на царя іншого – одного з синів Єссея.

Коли Самуїл побачив Еліява, старшого сина Єссея, – стрункого та гарного, – то, природно, подумав: “Справді перед Господом помазанець Його!” (1 Сам. 16:6). Однак Божа стратегія вибору царя значно відрізнялася від стратегії Самуїла. Зрештою, Бог відкинув кандидатури всіх синів Єссея за винятком наймолодшого. На перший погляд, такий вибір здавався не дуже розумним стратегічно. Яку користь міг принести цей молодий пастух своєму місту? Не кажучи вже про цілу країну!

Яка то втіха знати, що Господь бачить наші серця і має для нас Свій план!