Один законослухняний чоловік отримав голосове повідомлення: “Вам дзвонив із поліцейського відділку такий-то поліцейський. Передзвоніть мені, будь ласка, за цим номером”. Чоловіка відразу охопила тривога. Він боявся, що, можливо, десь порушив закон, тому так і не наважився передзвонити. Кілька ночей він не спав, прокручуючи в голові можливі сценарії. Поліцейський більше не дзвонив, але знадобилися тижні, щоб цей чоловік заспокоївся.

Ісус колись поставив цікаве питання: “Хто ж із вас, коли журиться, зможе додати до зросту свого бодай ліктя одного?” (Мт. 6:27). Можливо, це питання допоможе нам по-іншому поставитись до своєї схильності хвилюватись.

Коли з’являються проблеми, то є сенс спробувати наступний двохетапний метод: діяти та довіряти Богу. Якщо можете щось зробити для запобігання проблемі, то ідіть цим шляхом з молитвою про Боже керівництво. Якщо ж нічого не можна вдіяти, нехай вас втішає впевненість, що для Бога не існує труднощів. Господь завжди діє в наших інтересах, тому можемо довірити Йому всі свої складнощі.

Коли неспокій підступає до серця, можемо звернутись до натхненних слів царя Давида, на долю якого теж випало багато труднощів та проблем. Він писав: “Свого тягара поклади ти на Господа, − і тебе Він підтримає” (Пс. 55:22). Справді, це велика альтернатива тривогам!