Минулого року ми з подругами молились про зцілення трьох жінок, що хворіли на рак. Ми знали, що Бог може це зробити, і благали Його про це щодня. Ми бачили Його чини в минулому і знали, що Він може зробити чудо й тепер. Бували такі дні, коли здавалося, що у кожної з цих трьох жінок наступає зцілення – і ми цьому дуже раділи. Але тієї осені всі троє відійшли у вічність. Хтось сказав, що то було “найвище зцілення” – і в певному сенсі це правда. Однак ця втрата нас засмутила. Нам дуже хотілося, щоб Бог зцілив тих жінок тут, на землі, але за якихось причин, нам незрозумілих, чуда не сталося.

Деякі люди слідували за Ісусом заради чудес або задоволення своїх насущних потреб (Ів. 6:2, 26). Деякі бачили в Ньому просто сина теслі (Мт. 13:55-58). Інші ж очікували, що Він стане їхнім політичним лідером (Лк. 19:37-38). Ще інші вважали Його великим вчителем (Мт. 7:28-29). Але були й ті, хто перестали ходити з Ним, тому що Його вчення здавалося їм занадто важким (Ів. 6:66).

Ісус не завжди “виправдовує” наші очікування. Однак Він дарує незрівнянно більше, ніж можемо уявити. Він дає вічне життя (Ів. 6:47-48). Господь благий та мудрий; Він любить, прощає, втішає і завжди близький до нас. Можемо покладатися на Нього, розуміючи, Хто Він є, і завжди слідувати за Ним.