Акторці Діані Крюгер запропонували роль, яка мала зробити її відомою в кожній оселі. Їй потрібно було зіграти молоду жінку, що втратила чоловіка й дитину. Але Діана ніколи не зазнавала такої гіркої втрати і сумнівалась, що зможе переконливо зіграти. Однак актриса погодилась на цю роль. В якості підготовки вона почала відвідувати групу підтримки тих, що пройшли шлях великої скорботи.

Спочатку Діана висловлювала свої думки і щось радила тим жінкам, які ділилися своїми сумними історіями. Вона – як і більшість із нас – хотіла бути корисною. Але поступово вона почала мовчати і лише слухати. Тільки тоді вона дійсно навчилася відчувати те, що відчували інші. І це стало можливим завдяки користуванню вухами.

Пророк Єремія висунув проти народу звинувачення в тому, що вони відмовлялися “користуватися своїми вухами” і не слухали голосу Господа. Пророк не пом’якшував своїх слів і прямо називав їх “безумними й безсердими” (Єр. 5:21). Бог постійно працює в нашому житті, даючи з любов’ю нам Свої настанови, підбадьорення та попередження. Наш Небесний Отець бажає, щоб ти і я вчилися духовно зростати, і кожен із нас має для цього необхідні знаряддя – вуха. Питання в тому, чи будемо ми користуватися своїми вухами, щоб почути серце нашого Отця.