Згідно з даними бюро перепису, американці протягом життя в середньому 11-12 разів змінюють місце проживання. Минулого року 28 мільйонів чоловік запакували свої речі, виїхали і розпакували речі під новим дахом.

Протягом сорокарічного перебування Ізраїлю в пустелі хмара Божої присутності вела цілу націю від однієї стоянки до іншої, спрямовуючи до довгоочікуваної батьківщини. Переходи були такими частими, що іноді це виглядало комічно. Знову і знову велика сім’я Ізраїлю пакувала і розпаковувала не лише своє майно, але й скинію з усім її знаряддям – великий намет, в якому Бог у хмарі зустрічався з Мойсеєм (Вих. 25:22).

Проминули століття й Ісус Христос явив повне значення історії тих подорожей. Замість того, щоб явитися у хмарі, Він прийшов у образі людини. Сказавши “ідіть за Мною”, Ісус показав, що найбільш важливі зміни повинні відбуватися не географічно, а в серці людини (Мт. 4:19). Привівши Своїх друзів та ворогів до підніжжя римського хреста, Ісус показав, як далеко може піти Бог хмарного стовпу та скинії, щоб спасти нас.

Шляхи серця викликають такий же неспокій, як і зміна домівки. Але одного дня з вікна оселі нашого Небесного Отця ми побачимо, що весь цей шлях до батьківського дому нас вів Господь Ісус.