Восьмого січня 1964 року сімнадцятирічний Ренді Гарднер нарешті зробив те, чого не робив протягом 11 днів та 25 хвилин. Він поринув у сон! Ренді хотів встановити новий рекорд тривалості неспання для Книги Гіннеса. Вживаючи безалкогольні напої і граючи на баскетбольному майданчику та в боулінг, Гарднер змагався зі сном півтора тижня. В кінці кінців його організм не витримав: органи слуху, смаку і нюху вже майже нічого не сприймали. Після цього Гарднер багато років страждав від безсоння. Він встановив новий рекорд і також підтвердив очевидну істину: сон – важлива річ.

Багато хто з нас не може спати спокійно вночі. На відміну від Гарднера, який навмисно позбавляв себе сну, ми можемо страждати від безсоння через безліч різних причин – через численні страхи, що не впораємося з усім, що маємо зробити, що не виправдаємо очікувань інших… Тому нам інколи важко забути про свої страхи та розслабитись.

Псалміст каже, що “коли дому Господь не будує”, марна праця будівників (Пс. 127:1). Наші зусилля теж будуть марними, якщо Бог не забезпечить усім необхідним. На щастя, Він завжди посилає нам усе необхідне. Господь “і в спанні подасть другові Своєму” (в. 2). Божа любов охоплює всіх нас. Він запрошує віддати Йому всі наші тривоги й зануритись у Його спокій і благодать.