Я щодня відчуваю підбадьорення, тому що відвідую фітнес-центр неподалік від мого дому. Там мене оточують люди, які також намагаються поліпшити своє здоров’я і свій фізичний стан. Вивішені плакати нагадують, щоб ми не судили один одного, бо тут завжди вітаються слова та дії, які спрямовані на підтримку зусиль інших, що дбають про свою фізичну форму.

Яка чудова картина того, які мають бути стосунки між людьми в духовній сфері! Ті з нас, хто намагаються “здобути духовну форму”, тобто зростати у вiрi, інколи почуваються чужими і недуховними серед тих, хто вже зрілі у своєму ходінні з Ісусом Христом.

Через це апостол Павло дав коротку пряму вказівку: “Утішайте тому один одного, і збудовуйте один одного” (1 Сол. 5:11). А віруючим Риму він писав: “Кожен із нас нехай догоджає ближньому на добро для збудування” (Рим. 15:2). Із розумінням того, що наш Отець являє нам стільки милості та любові, давайте виявляти Божу ласку до інших, підбадьорюючи їх словами та діями.

“Приймаючи один одного” (в. 7), будемо покладатися у своєму духовному зростанні на Бога, на працю Святого Духа. І, прагнучи щоденно слідувати за Ісусом, давайте створювати атмосферу підбадьорення для братів та сестер в Ісусі Христі, які теж намагаються зростати у вірі.