Я виросла в теплому південному місті, тому переїзд на північ змусив мене вчитися, як безпечно керувати машиною у довгі сніжні місяці. Під час першої суворої зими я тричі опинялася в сніговому заметі! Після декількох років практики мені стало зручно керувати машиною в зимовий період. Насправді, я почувала себе надто комфортно і перестала бути пильною. І саме тоді моя машина наїхала на шматок льоду і її занесло в телефонний стовп біля дороги!

На щастя, ніхто не постраждав, однак тоді я навчилася дечому важливому. Я зрозуміла, яким небезпечним може бути відчуття комфорту. Замість того, щоб бути пильною, я їхала на “автопілоті”.

Таку ж пильність потрібно виявляти і в нашому духовному житті. Апостол Петро застерігає віруючих від безтурботного крокування життям, закликаючи “бути тверезими” (1 Петр. 5:8). Диявол активно намагається нас знищити, тому і нам потрібно бути активними, протистоячи спокусі та стверджуючись у своїй вірі (в. 9). Однак ми не зможемо зробити це власними силами. Бог обіцяє бути з нами в наших стражданнях і зрештою “упевнити, зміцнити, уґрунтувати” нас (в. 10). З Його допомогою ми вчимося залишатися обережними і пильними у спротиві злу і у слідуванні за Господом.