Мій батько страждав від болю в грудях, і лікар призначив йому обстеження серця. Діагноз був невтішний: блокування трьох артерій.

Операція з потрійного шунтування була запланована на 14 лютого. Попри хвилювання, мій батько побачив у цій даті обнадійливий знак: “У День Валентина я отримаю нове серце!” І це сталося! Операція пройшла успішно, і життєдайний потік крові було відновлено до його страждаючого серця.

Операція мого батька нагадала мені, як Бог також пропонує нам нове життя. Через блокування гріхом наших духовних “артерій”, нашої здатності спілкуватися з Богом, нам потрібна духовна “операція” для їх очищення.

Саме це Бог обіцяв Своєму народу в Книзі пророка Єзекіїля 36:26. Господь сказав: “І дам вам нове серце… і викину камінне серце з вашого тіла, і дам вам серце із плоті”. Він також пообіцяв: “Зо всіх ваших нечистот… очищу вас… і духа Свого дам Я до вашого нутра” (в. 25, 27). Народу, який втратив надію, Бог пообіцяв новий початок, бо Він міг відновити його життя.

Ця обітниця була здійснена через смерть і воскресіння Ісуса Христа. Якщо ми приймаємо Його вірою, то отримуємо нове духовне серце, очищене від гріха і відчаю. Наше нове серце, сповнене Духом Христа, допомагає нам “ходити в обновленні життя” (Рим. 6:4).