Без сумніву, найбільш дивовижним і неймовірним моментом під час зимових Олімпійських ігор 2018 року була перемога чеської сноубордистки Естер Ледецької в абсолютно іншому виді спорту – лижному! І вона отримала золоту медаль за перше місце попри незавидну 26-ту позицію. Це – подвиг, який вважався неможливим.

Ледецька мала змагатися у жіночому супергіганті, який поєднує швидкісний спуск зі слаломом. Після перемоги в 0,01 секунди на позичених лижах вона була шокована так само, як і репортери та інші учасники змагання, які припускали, що переможцем повинна стати одна з топових лижниць.

Саме так відбувається у світі. Ми вважаємо, що переможці перемагатимуть завжди, тоді як усі інші – програватимуть. Учнів Ісуса Христа приголомшили слова Вчителя, що “багатому трудно ввійти в Царство Небесне” (Мт. 19:23). Ісус перевернув усе догори дном. Як багатство може стати на заваді? Якщо ми покладаємося на те, що маємо (що ми можемо робити і ким ми є), тоді довіряти Богу не лише складно, але і фактично неможливо.

Боже Царство не “грає” за нашими правилами. Ісус говорить: “Багато хто з перших останніми стануть, а останні – першими” (в. 30). Неважливо, ви перші чи останні, ми усе отримуємо виключно через благодать, через Божу незаслужену милість.