Карета швидкої допомоги була готова вирушити в лікарню. Я знаходився всередині. Назовні мій син розмовляв по телефону з моєю дружиною. Перебуваючи наче в тумані, я покликав його. Коли він відгукнувся, я тихо промовив: “Скажи мамі, що я її дуже люблю”.

Я подумав, що можу її більше не побачити, і хотів, щоб це були останні слова, які вона від мене почує. Тоді це здавалося найголовнішим.

Ісус Христос, переживаючи найтяжчу мить у Своєму житті, не просто сказав нам про Свою любов − Він виявив її особливим чином. Господь виявив її до глузливих воїнів, які щойно прибили Його до хреста: “Отче, відпусти їм, – бо не знають, що чинять вони” (Лк. 23:34). Він також дав надію розіп’ятому злочинцю, що висів поруч із Ним: “Ти будеш зо Мною сьогодні в раю” (в. 43). Незадовго до кінця Він подивився на Свою матір. “Оце, жоно, твій син”, – промовив Господь до неї. А потім Своєму близькому другу Івану сказав: “Оце мати твоя!” (Ів. 19:26-27). Останнім проявом любові Ісуса перед самою смертю була Його довіра Отцю: “У руки Твої віддаю Свого духа” (Лк. 23:46).

Ісус Христос цілеспрямовано обрав хрест, щоб показати покірність Отцю і глибину Своєї любові до нас. Він виявляв Свою неослабну любов до самого кінця.