В околицях Єрусалима було темно і похмуро. На пагорбі за межами міських мурів на дерев’яному хресті висіла зганьблена й уражена Людина, за Якою протягом трьох минулих років слідував натовп палких прихильників. Плакальники ридали і тужливо голосили. Світло сонця померкло опівдні. Сильні страждання Людини на хресті скінчилися Її гучним вигуком: “Звершилось!” (Мт. 27:50; Ів. 19:30).

У цю мить почувся інший звук, що доносився з Єрусалимського храму. Це був звук тканини, що розривалася. Без людського втручання велика завіса, яка відділяла Святеє Святих, роздерлася навпіл зверху донизу (Мт. 27:51).

Розірвана завіса стала символом того, що відбулося на хресті: до Бога відкритий новий шлях! Людина на хресті − це Ісус Христос, Який пролив Свою кров за нас. Він є остання істинна і достатня жертва (Євр. 10:10). Це дозволяє усім віруючим в Нього отримати прощення і мати відновлені стосунки з Богом (Рим. 5:6-11).

З темряви тієї страшної п’ятниці до нас прийшла найкраща новина всіх часів: Ісус Христос відкрив шлях до нашого спасіння від гріхів і до вічного спілкування з Богом (Євр. 10:19-22). Подякуйте Богу за вістку розірваної завіси!