Коли наш онук Джей був ще дитиною, батьки на день народження подарували йому нову футболку. Він одразу її одягнув і цілий день гордо носив. Наступного ранку, коли він знову одягнув ту саму футболку, батько його запитав: “Джей, ти радієш цій футболці?” “Не так, як вчора”, – відповів Джей.

У цьому вся проблема матеріального надбання. Навіть гарні речі не можуть дарувати нам глибоке й вічне щастя, якого ми так прагнемо. Можна бути багатим, але все одно залишатися нещасним.

Світ пропонує нам отримати щастя через матеріальне накопичення: новий одяг, новий автомобіль, оновлену версію телефону або годинника. Однак ніяке матеріальне придбання не зробить нас щасливими, “як вчора”, бо ми створені для Бога, і ніщо інше Його не замінить.

Коли Ісус Христос постив і зголоднів, до Нього прийшов сатана і спокушав вгамувати голод, створивши хліб із каміння. У відповідь Ісус процитував текст із книги Повторення Закону 8:3: “Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих” (Мт. 4:4).

Ісус не мав на увазі, що ми повинні мати різноманітне харчування. Він говорить, що ми − духовні створіння і не можемо існувати тільки завдяки матеріальним благам. Справжнє задоволення лише у Бозі і Його багатствах.