Рано-вранці я тихо підійшла до вікна вітальні, яке виходило на пустельну місцевість, що тягнеться за будинком. Часто я помічала яструба або сову, що сиділи на дереві. Одного разу я навіть побачила білоголового орлана, який відважно балансував на високій гілці, оглядаючи територію, наче вся вона належала йому. Птах імовірно чатував на “сніданок”. Його всеохоплюючий погляд здавався королівським.

У Другій книзі Хронік розповідається, як прозорливець Ханані сповістив царю Асі, що його вчинки перебувають під пильним оком Бога: “Ти спирався на сирійського царя, а не сперся на Господа, Бога свого” (2 Хр. 16:7). Потім Ханані додав: “Бо очі Господні дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, у кого все їхнє серце до Нього” (в. 9). Оскільки цар Аса поклався на людей, він став постійно перебувати в стані війни.

Читаючи ці слова, нам може здатися, що Бог слідкує за кожним нашим рухом і може накинутися на нас, як хижий птах. Втім слова Ханані зосереджені на позитивному. Він говорить, що Бог постійно наглядає за нами і чекає, коли ми покличемо Його на допомогу.

Подібно до білоголового орлана на моєму задньому подвір’ї, очі Господа оглядають весь світ, шукаючи вірних серед нас. І Він обов’язково пошле допомогу і розраду.