Археолог доктор Уорвік Родвел готувався до виходу на пенсію, але раптом зробив надзвичайне відкриття в Лічфілдському соборі (Англія). Під час ретельного відкопування церковної підлоги була виявлена скульптура архангела Гавриїла, якій імовірно було 1200 років. Відхід доктора Родвела від справ відкладався, бо з його знахідкою розпочався захоплюючий і жвавий період у його житті.

Мойсею було вісімдесят років, коли він зробив вогняне відкриття, яке назавжди змінило його життя. Будучи усиновленим єгипетською принцесою, він однак ніколи не забував свого єврейського походження і обурювався несправедливістю по відношенню до свого народу (Вих. 2:11-12). Фараон, дізнавшись, що Мойсей вбив єгиптянина, коли той бив єврея, вирішив його знищити. Через це Мойсей був змушений тікати до мідіянського краю, де потім й оселився (в. 13-15).

Через сорок років, коли Мойсей у вісімдесятилітньому віці випасав отару свого тестя, “явився йому Ангол Господній у полум’ї огняному з-посеред тернового куща. І побачив він, що та тернина горить огнем, але не згорає кущ” (Вих. 3:2). Тоді Бог закликав Мойсея врятувати ізраїльтян від єгипетського рабства (в. 3-25).

До чого вас нині закликає Бог? Які нові плани Господь призначив вам здійснити?