Джон і Мері гуляли з собакою по своєму полю, як раптом спіткнулися об заіржавілу банку, яку вимили нещодавні дощі. Вони занесли банку в дім і, відкривши її, виявили заховані золоті монети столітньої давнини! Подружжя повернулося на місце знахідки і відшукало там ще сім банок, які разом містили 1427 монет. Щоб захистити свій скарб, вони заховали його в іншому місці.

Заховані монети були оцінені в 10 мільйонів доларів і названі “Скарбом Седдл Рідж” . Це найбільша знахідка в історії США. Історія дуже нагадує притчу Ісуса Христа: “Царство Небесне подібне ще до захованого в полі скарбу, що людина, знайшовши, ховає його, і з радости з того йде, та й усе, що має, продає та купує те поле” (Мт. 13:44).

Легенди про заховані скарби століттями захоплювали уяву людей, хоча такі знахідки трапляються рідко. Однак Ісус розповідає про скарб, який доступний кожному, хто визнає свої гріхи і піде за Ним (Ів. 1:12).

Цей скарб невичерпний. Залишаючи старий спосіб життя і йдучи за Богом та Його намірами, ми несподівано виявляємо Його багатство. Через “безмірне багатство благодаті Своєї в добрості до нас у Христі Ісусі” (Еф. 2:7) Бог пропонує нам неймовірний скарб – нове життя, як Його синів і дочок, нове призначення на землі та незбагненну радість у вічності з Ним.