Одному служителю, який дуже втомився від служіння, приснився сон. Йому снилося, що він кайлом довбає великий шматок граніту, який потрібно розбити на дрібні шматочки. Але як він не старається, не може відбити навіть самого крихітного камінчика. Нарешті, втомлений і розчарований, служитель вирішує відмовитися від цієї справи.

І тут з’являється якась людина і говорить: “А тобі хто дозволяв кидати роботу? Потрібно просто робити свою справу і все!” Проповідник знов бере в руки своє кайло, підіймає його над головою і завдає нищівного удару по граніту. Камінь розлітається вщент. А він трохи було не кинув роботу, коли залишався всього один удар.

Господь хоче, щоб ми продовжували робити справу, доручену нам Богом, як би важко нам не було. Навіть коли у найвіддаленішій перспективі не видно ніякого успіху, нам потрібно залишатися твердими і не сумніватися, що тих, хто не кине своєї справи, Господь щедро винагородить.

Ви втомилися на служінні Богу? Ви розчарувалися настільки, що вас перемагає спокуса “викинути на ринг рушник”? Пригадайте сон проповідника. А ще краще пригадайте Божу обітницю, озвучену апостолом Павлом: “А роблячи добре, не знуджуймося, бо свого часу пожнемо, коли не ослабнемо” (Гал.6:9).