Коли Ксав’єр Мак-Корі надів окуляри, які йому на десятий день народження надіслала тітка Селена, він розплакався. Будучи дальтоніком від народження, Ксав’єр бачив світ лише у відтінках сірого, білого і чорного кольорів. Однак зі своїми новими окулярами “Ен Хрома” Ксав’єр вперше побачив справжній колір. Через ейфорію, яка охопила хлопця від споглядання навколишньої краси, його родині здавалося, що вони були свідками чуда.

Споглядання Божої кольорової величі також викликало сильну реакцію в апостола Івана (Об. 1:17). Коли він побачив повноту слави воскреслого Христа, йому на мить відкрився престол, який стояв на небі, а на престолі Сидячий. “А Сидячий подібний був з вигляду до каменя яспіса й сардиса, а веселка навколо престолу видом подібна була до смарагду… А від престолу виходили блискавки” (Об. 4:2-5).

Пророк Єзекіїль також мав подібне видіння, побачивши “подобу трону на вигляд каменя сапфіру”, над яким була особа, “ніби блискуча мідь, на вид огню” (Єз. 1:26-27). Ця велична особа була охоплена веселкоподібним сяйвом (в. 28).

Колись і ми побачимо воскреслого Христа лицем до лиця. Ці видіння надають нам лише маленький натяк на велич, яка нас очікує. Нехай ми, радіючи нині красі Божого творіння, будемо жити в очікуванні слави, яка ще відкриється.