Венерину мухоловку вперше виявили у заболоченій місцевості неподалік від нашого дому в Північній Кароліні. За цими рослинами цікаво спостерігати, бо вони м’ясоїдні.

У кольорові пастки, які здаються розквітлими квітами, Венерині мухоловки виділяють запашний нектар. Коли туди заповзає комаха, пастка закривається менш ніж за секунду, захоплюючи свою жертву. Пастка залишається закритою і виділяє фермент, який з часом поглинає здобич, забезпечуючи рослину поживними речовинами, які не надає піщаний ґрунт.

Святе Письмо говорить про іншу пастку, яка може зненацька захопити нас. Апостол Павло попереджав про це Тимофія: “А ті, хто хоче багатіти, упадають у спокуси та в сітку, та в численні нерозумні й шкідливі пожадливості, що втручають людей на загладу й загибель. Бо корінь усього лихого − то грошолюбство, якому віддавшись, дехто відбились від віри й поклали на себе великі страждання” (1 Тим. 6:9-10).

Матеріальні цінності обіцяють щастя, однак, якщо вони займають перше місце у нашому житті, ми йдемо небезпечним шляхом. Якщо ми зосередимо наші серця на Божій доброті до нас через Ісуса Христа, то уникнемо цієї пастки. “Великий же зиск – то благочестя із задоволенням” (1 Тим. 6:6).

Тимчасові речі цього світу ніколи не задовольнять нас. Справжнє і вічне задоволення можна віднайти лише у стосунках з Богом.