Щоб задовольнити потреби самотніх людей, в багатьох країнах розвивається індустрія “Родина напрокат” . Деякі люди користується цією послугою для публічних заходів, щоб на них вони могли виглядати так, наче мають щасливу родину. Дехто наймає акторів, аби ті виконували роль віддалених родичів, щоб відчути, хоч ненадовго, родинний зв’язок, якого вони прагнуть.

У цій тенденції відображена основна істина – люди створені для взаємин. В оповіді про створення говориться, що Бог дивиться на творіння і бачить, що воно “вельми добре” (Бут. 1:31). Однак, думаючи про Адама, Він каже: “Не добре, щоб бути чоловіку самотнім” (Бут. 2:18). Людина потребувала іншої людини.

Біблія не просто говорить про потребу у взаєминах. Вона також говорить, де знайти ці взаємини – серед послідовників Христа. Господь Ісус, помираючи, сказав Своєму учню Івану, аби той сприймав Його матір, як свою. Після смерті Ісуса вони будуть родиною один для одного (Ів. 19:26-27). Павло також наказував віруючим сприймати інших, як батьків та братів і сестер (1 Тим. 5:1-2). Псалмоспівець говорить, що Божа рятівна праця у світі частково полягає у приведенні “самітних… до дому” (Пс. 67:7), і церква призначена Богом, як одне з найкращих місць для цього.

Хай буде подяка Богу, Який створив нас для взаємин і зробив Свій народ нашою родиною!