Мій керівник є великим фанатом однієї університетської баскетбольної команди. Цього року вона перемогла на національному чемпіонаті, і один зі співробітників письмово привітав його. Проблема була лише в тому, що мій бос ще не мав можливості подивитися заключну гру! Він сказав, що розчарувався, коли заздалегідь дізнався результат. Однак зізнався, що, дивлячись гру, не нервував через очки, бо знав, хто переміг!

Насправді ми ніколи не знаємо, що станеться завтра. Деякі дні здаються звичайними і нудними, а інші сповнені радістю. Однак іноді життя може бути жахливим і нестерпним.

Втім, незважаючи на непередбачувані стрибки, ми все одно можемо мати Божий мир, оскільки знаємо кінець історії. Ми знаємо, хто “переможе”.

Остання книга Біблії, Об’явлення, відкриває завісу грандіозного фіналу. Після остаточної поразки смерті і зла (Об. 20:10, 14) апостол Іван змальовує прекрасну картину перемоги (Об. 21:1-3), де Бог оселяється зі Своїм народом (в. 3) і витирає “кожну сльозу з очей” у світі, в якому “не буде вже смерти, ані смутку, ані крику, ані болю” (в. 4).

У важкі дні ми можемо триматися за цю обітницю. Більше жодних втрат чи ридань. Більше жодних “якби” чи розбитих сердець. Натомість ми вічно перебуватимемо з нашим Спасителем Ісусом Христом. Яке це буде радісне святкування!