Похилі лижні траси часто позначені смугами блакитної фарби, розбризканої на білосніжній поверхні. Ці смуги можуть відволікати увагу глядачів, однак вони життєво важливі для успіху і безпеки учасників змагання. Фарба слугує провідником для спортсменів, допомагаючи бачити шлях до самого низу пагорба. Крім того, контрастність фарби на сніговому тлі надає гонщикам сприйняття глибини, важливе для їхньої безпеки під час руху на високій швидкості.

Цар Соломон благає своїх синів шукати мудрості, сподіваючись, що вона оберігатиме їх на життєвих шляхах. Він каже, що мудрість, подібно до блакитних смуг, буде “стежками прямими провадити” та від спотикання берегти (Пр. 4:11-12). Він, як батько, дуже сподівається, що його сини матимуть багате життя, вільне від згубних наслідків життя без Божої мудрості.

Бог, наш люблячий Отець, залишив у Святому Письмі “блакитні лінії”. Хоч Він і дав нам свободу “кататися” усюди, де ми забажаємо, Його мудрість у Писанні, як позначки на трасі, є “життям… тим, хто їх знайде” (в. 22). Якщо ми відвертаємося від зла і натомість ідемо з Богом, Його праведність освітить наш шлях, оберігаючи нас від спотикання і провадячи щоденно вперед (вв. 12, 18).