У своїй книзі “Спійманий радістю” Клайв Льюїс зізнався, що став християнином у віці тридцяти трьох років, “брикаючись, відбиваючись, обурюючись і шукаючи можливість утекти”. Незважаючи на особистий опір Льюїса, на його недоліки і на перепони, яких він зазнав, Господь перетворив його на відважного і творчого захисника віри. Льюїс звіщав про Божу істину і любов через написання сильних нарисів і романів, які читають, вивчають і поширюють вже більше ніж п’ятдесят п’ять років після його смерті. Життя Клайва Льюїса відображало його переконання, що людина “ніколи не застара для досягнення нової мети або нової мрії”.

В той час, як ми складаємо плани і втілюємо мрії, Бог може очищати наші мотиви і допомагати нам присвячувати Йому все, що робимо (Пр. 16:1-3). Виконуючи найпростіші завдання або здійснюючи найвеличніші діла, ми можемо жити для слави нашого Всемогутнього Творця, Який “все… учинив ради цілей Своїх” (в. 4). Кожна дія, кожне слово і кожна думка може стати виявом щирого поклоніння, жертовним даром на славу Господу, Який за нами наглядає (в. 7).

Бога не можна обмежити нашими рамками. Якщо ми вирішуємо жити для Нього, Він здійснить Свої плани для нас. Що б ми не робили, усе це може бути зробленим разом із Ним, для Нього і лише завдяки Йому.