Коли в 2014 році дев’ятирічного Віллі викрали з подвір’я власного будинку, він почав безупинно співати свою улюблену євангельську пісню “Уся хвала” . Упродовж трьохгодинного тяжкого випробування Віллі ігнорував неодноразові накази викрадача замовкнути, поки вони їхали. Зрештою викрадач відпустив хлопця цілим і неушкодженим. Пізніше Віллі, згадуючи цей випадок, казав, що попри свій страх він вірив, і пісня, ймовірно, вплинула на викрадача.

Реакція Віллі на жахливі обставини нагадує ситуацію, в якій опинилися Павло і Сила. Після того, як їх побили та ув’язнили, вони “молилися, і Богові співали, а ув’язнені слухали їх. І ось нагло повстало велике трясіння землі, аж основи в’язничні були захиталися! І повідчинялися зараз усі двері, а кайдани з усіх поспадали” (Дії 16:25-26).

Побачивши такий неймовірний прояв сили, тюремник повірив у Бога, Якого сповідували Павло і Сила, та христився разом з усією своєю родиною (Дії. 16:27-34). За допомогою хвали в ту ніч були зруйновані і матеріальні, і духовні ланцюги.

Можливо, ми не завжди стаємо свідками подібного порятунку, як у Павла і Сили або у Віллі. Однак ми знаємо, що Бог відповідає на хвалу Свого народу! Якщо Він діє, кайдани спадають.