Більше півроку з мого носа не зникала пляма, і я звернулася до лікаря. Через декілька днів надійшли результати біопсії, які я не хотіла почути: рак шкіри. Хоча рак був операбельним і не становив загрози життю, він був наче гірка пігулка, яку треба було проковтнути.

Бог наказав пророку Єзекіїлю проковтнути гірку пігулку – звій зі словами плачу і горя (Єз. 2:10; 3:1-2). Пророк мав “наповнити своє нутро тим звоєм” і передати його зміст Ізраїлю, якого Бог вважав народом “зухвалого обличчя та твердого серця” (Єз. 2:4). Очікувано, що звій з покаранням має бути на смак, як гірка пігулка. Однак Єзекіїль каже, що в його устах він був “солодкий, як мед” (Єз. 3:3).

Єзекіїль схоже зрозумів смак Божого виправлення. Він усвідомив, що “солодким” є усе, що добре для душі, тому не треба уникати Божого докору. Бог доброзичливо наставляє і виправляє, допомагаючи нам жити життям, яке Його прославляє і радує.

Деякі істини є гіркі, як пігулки, а інші − солодкі. Якщо ми пам’ятаємо, як сильно нас любить Бог, Його істина буде смакувати, як мед. Його слова дані нам на добро і надають мудрість та силу прощати інших, утримуватися від пліток і переносити погане поводження. Господи, допоможи сприймати Твою мудрість, як солодку пораду, якою вона і є!