На відео в Інтернеті Алан Глустофф, виробник сиру з Гошену (штат Нью-Йорк), описує процес дозрівання сиру, який додає йому аромату і текстури. Кожний шматок сиру, перед тим як потрапити до магазину, лежить на полиці в підземному сховищі від шести до дванадцяти місяців. У цьому вологому середовищі за сиром ретельно наглядають. “Ми робимо все можливе, аби забезпечити належне середовище… і розкрити увесь сирний потенціал”, – пояснив Глустофф.

Прагнення Глустоффа розкрити увесь потенціал сиру, який він виробляє, нагадало мені про Боже прагнення розкрити увесь потенціал Своїх дітей, аби вони стали плодотворними і зрілими. В 4-му розділі Послання до ефесян апостол Павло говорить про людей, які беруть у цьому участь: апостолів, пророків, благовісників, пастирів та вчителів (в. 11). Люди з цими дарами допомагають стимулювати ріст кожного віруючого, а також спонукати на “діло служби”, яке згадане у вірші 12. Усе це робиться, щоб ми стали зрілими “у міру зросту Христової повноти” (в. 13).

Духовне зростання відбувається завдяки силі Святого Духа, якщо ми приймаємо Його процес дозрівання. Слідуючи за проводом людей, яких Він поміщає у нашому житті, ми стаємо більш ефективними в служінні, на яке Він нас посилає.