Майстерна скульптура художника Дага Меркі “Безжальна довіра” зображує бронзову людську фігуру, яка відчайдушно тримається за хрест, зроблений з деревини волоського горіха. Художник пише: “Це дуже просте відображення нашої постійної і належної життєвої позиції – цілковитої і безперешкодної близькості з Христом і залежності від Нього та Євангелії”.

Подібна довіра відображена у діях і словах неназваної жінки в Марка 5:25-34. В її житті дванадцять років царював хаос (в. 25). Вона “чимало натерпілася від багатьох лікарів, і витратила все добро своє, та ніякої помочі з того не мала, а прийшла ще до гіршого” (в. 26). Однак, почувши про Ісуса, вона прийшла до Нього, доторкнулася до Нього і “видужала від недуги” (вв. 27-29).

Чи доходили ви до краю? Чи вичерпували всі свої ресурси? Стурбованим, безнадійним, загубленим і страждаючим людям не треба впадати у відчай. Господь Ісус і досі відповідає на відчайдушну віру, проявлену страждаючою жінкою і відтворену в скульптурі Меркі. Цю віру висловив Чарльз Веслі у гімні: “Отче, до Тебе простягаю я руки, бо іншої допомоги я не знаю”. Не маєте такої віри? Просіть Бога допомогти вам довіряти Йому. Гімн Веслі закінчується молитвою: “Начальник віри, до Тебе звожу свої тужливі очі; о, як я хочу отримати цей дар! Без нього душа моя помирає”.