Ми зустрічалися з ним кожного четверга після того, як в автокатастрофі загинула його дружина. Іноді він приходив з питаннями, на які не було відповідей, іноді – зі спогадами, які хотів оживити. З часом він визнав, що Бог може діяти у світі навіть через страждання. Декількома роками пізніше він навчав у церкві про горе і про те, як правильно сумувати. Невдовзі він став наставником для людей, які зазнали втрат. Іноді, якщо ми вважаємо, що нам нічого дати, Бог бере це “ніщо” і перетворює в “більш ніж достатньо”.

Господь Ісус наказав учням дати народу щось поїсти. Але ті заперечили, сказавши, що їм нічого дати. Ісус збільшив мізерні припаси учнів і повернув їм хліб, наче промовляючи: “Ось що Я мав на увазі, кажучи «Дайте їм щось поїсти!»” (Лк. 9:13-16). Христос творитиме чудеса, однак Він часто вирішує робити це через нас.

Ісус Христос нам каже: “Покладіть у Мої руки все своє єство і все, що ви маєте. Своє розбите життя. Свою історію. Свою слабкість і свою неспроможність, свій біль і своє страждання. Покладіть усе це в Мої руки. Ви будете здивовані, що Я можу з цим зробити”. Господь Ісус знає, що Він нашу пустоту може перетворити на повноту і в нашій слабкості проявити Свою силу.