Якщо б вам потрібно було зіграти роль Ісуса Христа у фільмі, то як би ви готувалися до цієї ролі? Це завдання постало перед Брюсом Марчіано, який у 1993 році зіграв роль Ісуса у фільмі “Візуальна Біблія: Євангелія від Матвія”. Розуміючи, що мільйони глядачів сприйматимуть Ісуса, ґрунтуючись на його грі, Брюс відчував неймовірну відповідальність “правильно” відтворити образ Христа. Він впав на коліна і в молитві благав Ісуса, щоб Він поміг йому стати… як Ісус.

На Брюса вплинув текст з першого розділу Послання до євреїв, де автор описує, як Бог Отець виокремив Сина, намастивши Його “оливою радости” (Євр. 1:9). Ця радість є щирою радістю святкування через зв’язок з Отцем. Ця радість сповнювала серце Ісуса упродовж усього Його життя. Проте далі в Євреїв 12:2 сказано: “Замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого”.

Наслідувавши цей біблійний опис, Брюс відтворив унікальний образ Спасителя, сповненого радістю. Завдяки цьому його прозвали “усміхненим Ісусом”. Ми також можемо стати на коліна і “благати Ісуса про те, щоб стати схожими на Нього”. Нехай Він настільки нас сповнить Своїм характером, щоб оточуючі люди бачили в нас прояв Його любові!