Їх називають “хранителями світла”. На мисі Хаттерас недалеко від побережжя Північної Кароліни в США є маяк та пам’ятник тим, хто його обслуговував, починаючи з 1803 року. Невдовзі через ерозію берегової лінії існуючу споруду перемістили вглиб острова, а на старому фундаменті вигравірували імена доглядачів і розмістили їх у формі “амфітеатру” навпроти нового місця маяка. Як сказано на вивісці, сучасні відвідувачі можуть пройти історичними стежками охоронців маяка та “наглянути” за ним.

Господь Ісус є основним подавцем світла. Він сказав: “Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя” (Ів. 8:12). Це смілива заява. Однак Ісус це сказав на підтвердження Своїх взаємин зі Своїм Небесним Отцем, Творцем світла і життя, Який Його послав.

Якщо ми шукаємо спасіння в Ісусі Христі і дотримуємося Його вчення, наші стосунки з Богом відновлюються, і Він сповнює нас новою силою і метою. Його життя і Його любов – це “Світло людей” (Ів. 1:4), що сяє в нас і через нас для темного та іноді небезпечного світу.

Ми, послідовники Ісуса Христа, стаємо “хранителями світла”. Нехай інші побачать в нас Його світло та знайдуть життя і надію, які може дати лише Він!